خرما مجلسی یکی از بهترین خوراکی های شیرین و مفید با ارزش فرهنگی و والدینی به شمار می رود که می تواند هضم غذا را تنظیم کند و مواد مغذی زیادی را برای بدن تامین کند.
خرما به دلیل داشتن تعداد زیادی ویتامین و عناصر ضروری برای سلامتی، غذای ایده آلی محسوب می شود و همین امر محبوبیت و استفاده گسترده آن را تقریباً روزانه توضیح می دهد.
از آنجایی که خرما منبعی غنی از فیبرهای محلول و نامحلول در رژیم غذایی است، قطعا در ارتقای سلامت و عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از برخی اختلالات روده تاثیرگذار خواهد بود.
خرما حاوی قندهای طبیعی ساده ای است که به راحتی هضم و جذب می شوند، مانند: فروکتوز، فروکتوز و فروکتوز، که برای کاهش سطح قند خون و تامین انرژی بدن به روشی آسان کار می کنند.
اگر چه خرما منبع بسیار خوبی از کربوهیدرات ها و قندهای ساده مانند گلوکز، ساکارز و فروکتوز است، اما افراد دیابتی می توانند آن را در حد اعتدال مصرف کنند و معمولاً به دیابتی ها توصیه می شود که خرما را به عنوان بخشی از برنامه غذایی خود پس از مشورت با پزشک مصرف کنند.
هر 100 گرم خرما تقریباً 277 کالری دارد و علاوه بر آن سرشار از عناصر ضروری مانند: سلنیوم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن، مس و ویتامین های مختلف مانند اسید فولیک و ویتامین B5 است.
در اینجا برخی از مواد مغذی خرما و ارزش غذایی آن آورده شده است:
مقدار مواد مغذی در 100 گرم:
- کربوهیدرات 75 گرم
- پروتئین 1.81 گرم
- چربی 0.15 گرم
- فیبر رژیمی 6.7 گرم
- شکر 66.5 گرم
عوارض جانبی خرما:
با وجود فواید فراوان خرما، خوردن مکرر آن ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:
- پوسیدگی دندان، به خصوص اگر دندان ها تمیز نشده باشند.
- سطح قند خون بالا برای دیابتی ها
- اسهال، نفخ و معده درد.
- اضافه وزن.