سرکه قرمز وردا یک مایع اسیدی است که از طریق تخمیر اتانول توسط باکتری های اسید استیک تولید می شود.
در آشپزی نه تنها به دلیل طعم آن، بلکه به دلیل خواص شیمیایی آن نیز استفاده می شود.
این را می توان از انواع مختلفی از مواد اولیه تهیه کرد که ویژگی های منحصر به فرد خود را به سرکه کمک می کند و به غذاهایی که با آنها استفاده می شود طعم و شادابی بیشتری می بخشد.
سرکه پاستوریزه برای خنثی کردن کشت باکتریایی که به عنوان مادر سرکه (MOV) شناخته می شود، با گرما درمان شده است، که می تواند یک کره لزج از رسوب در سرکه تشکیل دهد.
در حالی که رسوب برای شما بد نیست – در واقع بسیاری معتقدند که سرکه غیر پاستوریزه سالم تر است – بیشتر انواع سرکه موجود در بازار برای جلوگیری از ایجاد رسوب پاستوریزه شده اند، زیرا ممکن است برای مصرف کنندگان جذاب نباشد.
متوقف کردن باکتری از طریق پاستوریزه کردن به حفظ قوام و ثبات محصول نیز کمک می کند. سرکه هایی که پاستوریزه نشده اند اغلب به عنوان “خام” برچسب گذاری می شوند.
اگرچه میتوانید انواع اصلی سرکه را از یک طرف بشمارید – شراب (قرمز و سفید)، مقطر، مالت، برنج و سیبزمینی – تنوع شگفتانگیزی از سرکههای مختلف وجود دارد و سرکههای مبتنی بر شراب اکثریت را تشکیل میدهند. از آنها این نام در واقع از کلمات فرانسوی قدیمی vyn (شراب) و egyre (ترش) گرفته شده است.
شراب قرمز و سرکه شراب سفید و سرکه هایی که از انواع شراب مخصوص مکان مانند شامپاین یا کیانتی تهیه می شوند وجود دارد.
برخی دیگر، مانند شری و سرکه بالزامیک سنتی، شامل روشهای تولید پیچیدهای هستند که منجر به کیفیتهای منحصربهفرد آنها میشود.
تزریق یک سرکه شراب اولیه با سایر مواد به طور قابل توجهی ویژگی، طعم و کاربرد آن را تغییر می دهد.
سرکه مالت طعم جوی مالت دار متمایز دارد، سرکه برنج طعمی نسبتاً شیرین و ابریشمی دارد و سرکه های با طعم میوه – حدس زدید – طعم میوه ای متمایز را به همراه دارند.
سرکه یکی از اجزای ضروری اکثر آب نمک های ترشی است که اسید استیک نیز به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل می کند. سرکه همچنین برای تحریک واکنش های شیمیایی که در طول پخت و پز و پخت رخ می دهد استفاده می شود.
به عنوان مثال، هنگامی که جوش شیرین با اسید مخلوط می شود، گاز محبوس شده در خمیر یا خمیر تولید می کند که در هنگام پخت، بافتی سبک و پف دار ایجاد می کند.
سرکه همچنین اغلب در مارینادها استفاده می شود زیرا اسید با تجزیه فیبر گوشت به نرم شدن گوشت کمک می کند.
سرکه سفید مقطر به طور سنتی به عنوان یک ضد عفونی کننده در خانه، به ویژه در آشپزخانه و حمام استفاده می شود.